Arculat

Tisztelt látogató!
 

 Cégünk 1994-tÅ‘l foglalkozik generál kivitelezéssel. Eddig elvégzett referencia munkáink között található:

  • Családi házak építése
  • Ipari- és középületek kivitelezése
  • BelsÅ‘ szakipari munkák végzése 
  • festés, burkolás, kÅ‘műves és ács munkák, gépészeti szerelések, villanyszerelés.

 2002. évtÅ‘l foglalkozunk a Horizont típusú kanadai acélszerkezetes családi házak építésével. A Horizont házépítési rendszer egyaránt egyaránt alkalmas lakóépületek (családi- és társasházak, üdülÅ‘k, nyaralók), középületek, irodaházak, kereskedelmi épületek, ipari és mezÅ‘gazdasági épületek létesítésére. A technológia különlegesen alkalmas kis önsúlya miatt épületek bÅ‘vítésére, emelt ráépítésre, tetÅ‘tér beépítésre.

Építési munkálataihoz az árajánlatot díjmentesen elkészítjük Önnek!

Felelős műszaki vezetést vállalunk CSOK programokhoz is:

- építési napló vezetése.

- e-építési napló

Tillik Ferenc

mobil szám: 06 20 9427 291

e-mail: info@empore.hu

 

KI IGÉNYELHET CSOKOT?

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt, CSOK-ot azok igényelhetik, akik megfelelnek a Kormányrendeletben 256/2011. (XII.6.) korm. rendelet a lakásépítési támogatásról előírt feltételeknek.

ÖN jogosult lehet!

Igénybe vehető:

  • új vagy használt lakás vásárlásához, bÅ‘vítéséhez, építéséhez
  • már egy meglévÅ‘ vagy vállalt gyermek után is
  • 550 ezer és 10 millió forint közötti vissza nem térítendÅ‘ támogatás

Lehetőség van továbbá ÁFA visszatérítési támogatásra új lakás építése, illetve az építési telek vételárához kapcsolódóan!

 

 

 ÃFA VISSZATÉRÍTÉS

ÁFA-visszatérítésre Ãºj családi házat építÅ‘ magánszemély jogosult, amennyiben Å‘ maga bonyolítja le az építkezést: Å‘ bízza meg az egyes szakembereket (akik az Å‘ nevére állítanak ki számlát) és Å‘ maga szerzi be az építÅ‘anyagokat (ezt persze nem kell szó szerint érteni, de az Å‘ nevére kell szóljanak a számlák).  
Fontos információ, hogy a támogatás  nem csak az építkezésre vehetÅ‘ igénybe, hanem az építési telek megvásárlásához is.

Az ÁFA-visszatérítés csak új építésű házra vehetÅ‘ igénybe. 
Az egyik leggyakoribb kérdések a tetÅ‘tér-beépítésekre Ã©s a hozzáépítésekre vonatkoznak. Ezek új építésnek minÅ‘sülnek a támogatás szempontjából?
A tetÅ‘terekre vonatkozóan a tetÅ‘tér beépítéssel vagy emelet-ráépítéssel létrehozott lakás akkor minÅ‘sül új lakásnak, ha a  tetÅ‘tér beépítés vagy emelet-ráépítés kapcsán legalább két új önálló albetétként nyilvántartott, lépcsÅ‘házból vagy szabadlépcsÅ‘n megközelíthetÅ‘, külön bejárattal rendelkezÅ‘, újabb lakás jön létre.


Az új lakásnak ezen kívül vannak még fontos kitételei:
- Kell legyen benne legalább egy 12 m2-t meghaladó lakóhelyiség ,egy a főzés céljára is alkalmassá tett, legalább 4 m2-es (önálló szellőzésű) helyiség, valamint WC és fürdő.
- Kell legyen közműves villamos szolgáltatás, közműves szennyvíz-elvezetés, vagy egyedi zárt szennyvíz , közműves ivóvíz-ellátás, vagy ennek hiányában legalább ivóvíz-minőségű kút és végűl legyen kialakított egyedi fűtési rendszer.

Ezeknek a feltételeknek tehát mind meg kell felelni akkor, ha ÁFÁ-t szeretnénk visszaigényelni! Az iménti felsorolás részben az OTÉK-nak, mint általános építkezési előírásnak való megfelelést jelenti, másrészt többé-kevésbé azt várja el, hogy az építkezés (össz)közművesített telken történjen.)

 A maximális hasznos alapterület 300 m2. E fölött nem jár a támogatás, függetlenül attól, hogy a házba hányan költöznek. Teleknél nincs korlátozás.
Egy nem teljes körű, de lényegre törÅ‘ meghatározás szerint a hasznos alapterületbe minden olyan helyiség beleszámít, melynek belmagassága legalább 1,9 m tetÅ‘téri szobánál eddig is külön kellett számolni az alapterülettÅ‘l eltérÅ‘ hasznos területet). Nem számít ide a garázs és a pince. Utóbbi még akkor sem, ha fűthetÅ‘.
A támogatás egylakásos lakóépülethez jár – egy támogatással tehát nem építhető például ikerház.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

  • Székhely: 2615 Csővár, Madách u. 1
  • Telephely: 2600 Vác, Mályva utca 3.
  • Telefonszám: 06 20 9427 291