Arculat

Életünkben egyre fontosabb szerepet kap a fenti két- egyre inkább összetartozó- fogalom .Az energia megtakarítás azért mert „ zsebre megy”, a környezetvédelem pedig a jövőnket határozza meg. Minél inkább energiaigényes egy termék, annál inkább károsítja környezetünket.

 Az épületek használatuk során folyamatosan hatást gyakorolnak a környezetükre. Magyarországi viszonyok között a legnagyobb energiafogyasztás és szennyezés a fűtésbÅ‘l ered. A technológiánkkal épített szerkezet kiváló hÅ‘szigetelÅ‘ képességű- hőátbocsátási tényezÅ‘je: U (k)= 0,20 W/ m2 K ( de igény szerint még jobb is lehet ), ami hagyományosan épített falszerkezetekhez képest 2-3-szor jobb hÅ‘szigetelést jelent. Ez kb. 110 cm vastag hÅ‘szigetelÅ‘ tégla falazattal egyenértékű. Még a legújabb hÅ‘technikai szabvány értékeit is több mint kétszeresen meghaladja. Emiatt az épület gazdaságosan üzemeltethetÅ‘ –kb. 30-50 %-os fűtési költségmegtakarítást eredményez a nyílászárók minÅ‘ségétÅ‘l függÅ‘en. Ezáltal az energiaigénye és károsanyag kibocsátása is kb. fele-harmada egy ma épített átlagos családi házhoz képest.

 Egyre nagyobb igény van az épületek hűtésére (klimatizálására) is. Egy jól megtervezett épület gépi berendezés nélkül is kellemes klímájú lehet, azonban, ha mégis beépítésre kerül egy klímaberendezés, nem mindegy, hogy mennyi energiát fogyaszt el. A jó hÅ‘szigetelés és átszellÅ‘ztetés erre is megoldást ad. A HORIZONT acélvázas épület hosszú élettartamú és kis karbantartási igényű.

 Az építÅ‘anyagok közül az acél az, amelyik a legkisebb keresztmetszettel ( a legkisebb önsúllyal) tudja a legnagyobb terheléseket elviselni. Így 1 m2 teherhordó szerkezet előállítása acélból a legkevésbé energiaigényes. A szállítási igény minimális. Egy átlagos családi ház teherhordó szerkezeteinek felépítéséhez acél könnyűszerkezetbÅ‘l kb. 30-szor kevesebb súlyú anyag szükséges, mintha téglából és betonból, valamint 3-szor kevesebb súlyú kell, mintha fából készülne. Könnyűszerkezetes acélból szálanyagban 1 teherautóra kb. 5 db 100 m2 –es  ház összes szerkezeti eleme ( fal, áthidaló, födém, tetÅ‘, válaszfal) elfér.

 Az acélprofilok és vázszerkezeti elemek kézzel könnyen mozgathatók, beépítésükhöz csak kis energiaigényű kéziszerszámok kellenek. A beépítés alatt nem igényelnek segédszerkezeteket, nem kell zsaluzni, dúcolni. A technológia anyagtakarékos. Az acélprofilokat konszignáció alapján a kívánt méretre gyártjuk, nincs hulladék. Az építés során nem terheli a környezetet építési törmelékkel, ezért tisztán lehet építeni.

 Elmondhatjuk, hogy a HORIZONT technológiával épített épületek a világ mai fejlettségi szintjén a lehetÅ‘ legkisebb energiafelhasználással épülnek és üzemelnek .Egyike a környezetére legkevésbé káros hatást gyakorló építési technológiának.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

  • Székhely: 2615 Csővár, Madách u. 1
  • Telephely: 2600 Vác, Mályva utca 3.
  • Telefonszám: 06 20 9427 291