Arculat

A könnyűszerkezetes építési technológia világszerte az egyik legelterjedtebb építési rendszer. A világon a családi házak többsége könnyűszerkezetből épül (Észak-Amerika, Skandinávia, Távol-Kelet stb.) és legnagyobbrészt fából. Először Észak-Amerikába kezdtek el foglalkozni az acélvázas szerkezettel és ez az építési technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen ment át.
Először a válaszfalak készítésére használták, majd a fejlesztések eredményeként teherhordó szerkezetet gyártottak belőle.

A '60-as években kezdték el családi házak építésére felhasználni. A '90-es évek elején a gazdasági és a környezetvédelmi szempontok miatt a technológia fejlesztése nagymértékben felgyorsult és 1997-ben került végleges szabványosításra. Az Amerikai Acél Intézet és az Amerikai Házépítők Szövetsége az USA-ban, valamint a Kanadai Lemezacél Intézet Kanadában, számos egyetem közreműködésével tökéletesített technológiája azóta már világszerte alkalmazásra került, többek között cégünk által hazánkban is.
E szerkezetek felhasználása mindenhol rohamosan növekszik.

A szerkezet:
Felhasználási felületek:
A rendszer rugalmassága révén alkalmas:
Lakóépületek (családi házak, nyaralók)
Középületek - kereskedelmi épületek
Kis fesztávolságú ipari és mezőgazdasági épületek (csarnokszerkezetek)
Vázszerkezetként Magyarországon legfeljebb három szint szinthatáron belül
A technológia kis önsúlya miatt különösen alkalmas épületek bővítésére, emelet ráépítésre, tetőtér beépítésre.

Szerkezeti elemek:
Az épület vázszerkezete hidegen hengerelt, horganyzott acél "C" és "U" profilokból épül fel. A profilok vastagsága igény szerint 0,6 és 1,5 mm között lehet.

Kapcsolat

Elérhetőségeink

  • Székhely: 2615 Csővár, Madách u. 1
  • Telephely: 2600 Vác, Mályva utca 3.
  • Telefonszám: 06 20 9427 291